Terme'de şehir merkezi içerisinden akan çay üstünde bulunan köprü için yıkım kararı alındı. Köprüde yıkım çalışması başlarken, dolgu malzemesi olarak kullanılan strafor köpük malzemeleri ırmağı ve çevresinin kirletmeye başladı
Samsun'un Terme İlçesi içerisinden akan Terme Çayı üstünde bulunan köprünün çökmesi sonucu yeniden yapımı için yıkım çalışması başlarken, köprüde dolgu malzemesi olarak kullanılan strafor köpük malzemelerin yüklenici firma tarafından tedbir alınmadan sökülmesi sonucunda köpükler çay üstünde gezmeye başladı.
Terme çayı boyunca akan köpükler bazı bölgelerde birikintiler oluştururken, ırmağı kirletmeye başladı. Köprünün yıkım esnasında ırmağa dökülen strafor köpüklerin su üstündeki seyrini sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, yüklenici firmanın tedbir almamasını eleştirdi.
KÖPRÜDEN DÖKÜLEN KÖPÜKLER ÇAYI KİRLETİYOR
Irmağın kirlenmesini video ve fotoğraflayan vatandaşlar, "Sivaslılar Caddesi ile Çantalar Sokak arasında bulunan Terme Çayı'nın okullar bölgesindeki (FİSKOBİRLİK) köprünün çökmesi sonucu yeniden yapımı çalışması başlatıldı. Eski köprü yıkılıp yerine 3 milyon bedelle yeniden inşa edilecek. Yıkım sırasında dolgu malzemesi olarak kullanılan strafor köpük malzemeleri fütursuzca ırmağa atılarak veya dökülerek, ırmak çevresini ve su yüzeyini denize kadar kirletmiştir. Bu kirlilik ne yazık ki; Terme sahillerini de uzun vadeli kirletecektir. Çevre koruma tedbirlerini almayan yüklenici firma hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Kimsenin doğamızı kirletmeye hakkı yok. Bu doğa hepimizin" diye konuştular.