İmplantlar, diş eksikliklerinin giderilmesi amacı ile çene kemiği içerisine yerleştirilen vida şeklinde, titanyumdan üretilen yapay diş kökleridir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir.
Diş kaybının sebebi ve türü, implant tedavisine karar verilmeden önce mutlaka değerlendirilmeli diyen Diş Hekimi Orhan Alakuş "En uygun tedavi seçeneğine hastanın tedavi sonunda ulaşacağı fayda düşünülerek karar verilmelidir." dedi.

İmplant nedir?
Eksik, çekilen veya doğustan varolmayan dişlerimizin yerine, çene kemiği içine yerleştirilen, yeterli mesafeli dişler arasını kapatmak, çiğneme fonksiyonlarını tamamlamak, diş kayıplarını ve kaymalarını önlemek amaçlı yapılan çoğunlukla vida biçimli yapay diş kökleridir.
Titanyum yapıdan oluştuğundan biyouyumludur.
Kimler implant yaptırabilir?
Gelişim çağını tamamlamış 18 yaşından büyük olup sistemik hastalıkları dahil (hipertansiyon, şeker hastalığı...) olup doktor kontrolünde olan hastalara uygulanabilir
İmplant yapılması çok zor mudur?
Gelişen teknikler ve cerrahi sistemlerle uygulama örnek vermek gerekirse diş çekiminden bile daha kolay ve hızlıdır.
İmplantlarım alerji yapar mı?
Gerek yapılan araştırmalarla gerekse yapılan gözlemlerle hastalarda herhangi bir alerjik bulguya rastlanmamıştır. Biyouyumlu malzemelerle yapıldığın böyle bir durum söz konusu değildir.
İmplantım düşer mi?
Herhangi bir implantın kemiğe entegrasyonu sağlandıktan sonra düşmesi söz konusu olamaz tabi ağız bakım ve hijyen koşulları sağlandıktan sonra. Aynı şekilde ağzımızdaki dişlerimiz de ömür boyu kalacak şekilde tasarlanmıştır fakat o dişi kırarak ya da çürüterek kaybetmişizdir.
Implantımın ömrü ne kadardır?
Tıpkı kendi dişlerimiz gibi bakımlı olduktan sonra ömür boyu kullanılacak şekilde tasarlanırlar ve sorunsuz kullanıma uygundurlar, dişlerimiz gibi çürümezler de.
İmplantım ağrı sızı yapar mı?
Geçici bir süreliğine kısa zamanlı da olsa oluşan yaraların kapanması sürecinde agrı sızı olması normaldir ki bu da hastaya sunulan reçetelerle minimuma indirgenir kolay atlatılır bu süreç de.