Ramazan'a bir kaç gün kaldı belediyeler dar gelirliye Ramazan paketi ve iftar için kumanya arayışına girdi. Ancak borçlu belediyeler, müteahhitlerin kapısını çalarak, çözüm ararken, "Telefonla yapılan talepler" iş insanlarını şaşırttı.
Borç batağında yüzen bazı ilçe belediyeleri, daha bütçe çalışmalarına başlamadan 'Ramazan Ayı'na da 'borçlu bütçeyle yakalandı'. İlçelerde verilecek iftar programları ve dar gelirliye verilmesi düşünülen Ramazan paketleri için kaynak arayamaya başlayan belediye başkanlarının, belediyenin Sosyal Hizmetler ve zabıta birimlerini 'yardım toplamak için harekete geçirdiği öne sürüldü.'
İLK KEZ BÖYLE ŞEY GÖRDÜM
Belediyeden aradığını söyleyen görevli, "Belediyemizin bütçesi iyi değil. Bu yıl Ramazan ayında ne kadar yardım paketi desteği yapabilirsiniz" diyerek müteahhit ve belediyelerle iş yapan işadamlarını aramaya başladı. Aranan bir müteahhit aldığı telefon karşısında şaşırdığını ifade ederek, "Ben istersem hayır olsun diye elbette yardım ederim. Ama müteahhit olduğumuz için böyle bir talep gelmesi yanlış. Zaten ret ettim. İlk kez böyle bir şey gördüm ve duydum" dedi.
TAŞÇI: BİZ İHALE İLE ALIRDIK
Bazı ilçe belediyelerin 'Belediyenin bütçesini bahane ederek yaptığı yardım talepleri' daha önce belediyeler bu konuyu nasıl çözüyordu, o soruyu da akıllara getirdi. Örnek olarak her mahallede iftar programı yapan belediyelerden olan Atakum eski Belediye Başkanı AK Partili İshak Taşçı'ya sorduk. Taşçı, "Biz Ramazan öncesi kumanya ihalesi yapardık. Ona göre de paketlerimizi hazırlardık. Ayrıca iftar programları için de ihale yapardık. Ama yardım yapmak isteyen iş adamları olurdu. Onlar da kendi taleplerini bildirir ve yardımı yapardı" dedi.
O talepler tepki topladı

Samsun'da bazı ilçe belediyelerinin 'Ramazan yardımı için müteahhitler ve işadamlarını araması' tepkiye yol açtı. Bir müteahhit, yardım talebi yapan belediyeden arayan görevlinin numarasını 'Gereksiz belediye' diye kaydetti.
HHALK